Ertbrugge blijft groen: 843 MAAL BEDANKT!

08 November 2020

Ertbrugge blijft groen: 843 MAAL BEDANKT!

Lelijke verrassing in december vorig jaar in de Wijnegemse gemeenteraad:
domein Ertbrugge, de groene zone tussen de Houtlaan, Merksemsebaan
en de Ertbruggestraat, zou worden volgebouwd.
Groen beschouwt Wijnegem niet als een stukje stad. Het groene karakter van Ertbrugge is dan ook cruciaal voor onze identiteit als gemeente buiten de stad; het is essentieel voor onze
rust en onze leefbaarheid.
En we staan daarin duidelijk niet alleen, liefst 843 inwoners tekenden onze petitie ‘Hou Ertbrugge groen!’.
843 Wijnegemnaars met een duidelijke eis aan het bestuur: hou minstens 50% van Ertbrugge groen en maak het domein deels publiek toegankelijk als extra spel- en rustgebied voor onze inwoners.


DIE STEMMEN WAREN NODIG
En jullie eis werd ingewilligd! In juni keurden we in de gemeenteraad met alle partijen unaniem de principes voor het project goed. 50% van het domein blijft nu groen, waarvan 2,8 hectare een openbaar park wordt.
Daar komen fiets- en wandelpaden zodat we als inwoners vlotjes ons nieuw park kunnen bezoeken.


DOSSIER BLIJVEN BEWAKEN
De principes zijn nu goedgekeurd, het fundament voor het behoud van onze groene identiteit als gemeente is gelegd. Nu is het zaak om te bewaken dat deze principes werkelijkheid worden. Vanuit onze groene fractie
stelden we daarom voor dat de vorderingen in het project minstens twee keer per jaar diepgaand besproken worden in de commissie ruimtelijke ordening. De andere Wijnegemse partijen keurden dit voorstel unaniem goed, wat wij sterk waarderen!