Mobiel Wijnegem

18 December 2017

Mobiel Wijnegem

Met de introductie van fietsstraten zetten we een belangrijke stap naar een nieuwe mentaliteit inzake mobiliteitsbeleid: elke weggebruiker is welkom maar de voorrang ligt bij stappers en trappers!

Om te komen tot een gedragen visie op deze mobiliteit is het cruciaal om vanuit onze gemeente nog meer in te zetten op buurtparticipatie, een nagel waar we als Groene fractie op blijven hameren! Door plannen op te maken en uit te voeren samen met de betrokken inwoners zorgen we voor een écht draagvlak voor een mobiliteitsbeleid van de 21e eeuw.
Dit gaat dan zowel om maatregelen rond de schoolomgeving zoals de uitbreiding van het aantal fietsstraten, als over veilige routes naar jeugdbewegingen en sportclubs.


Vlot van A naar W 
Met onze collega-Groenen stelden we een mobiliteitsplan op voor onze regio. Het doel? Alternatieven aanbieden voor mensen die niet met de auto moeten gaan én daarmee ruimte op de baan creëren voor mensen die wel afhankelijk zijn van hun wagen.
En je mag gerust zijn: Wijnegem wordt niet vergeten!
Drie fietssnelwegen zullen zorgen voor een nog betere verbinding met de omliggende gemeenten en Antwerpen: langs de Bisschoppenhoflaan, langs de Turnhoutsebaan vanuit Schilde door Wijnegem tot Antwerpen en langs het Albertkanaal.
Verder vind je in het plan o.a. ook een sneltramverbinding terug vanuit Wijnegem naar Antwerpen én een tramlijn tot Oelegem langs de E313 die onze overvolle autowegen kan helpen ontlasten. Meer lezen? Ga naar www.groenantwerpen.be/mobiliteitsplan